2019

Nieuws 2019

Kerstconcert 14/12/2019

'A christmas carol' - charles dickens

Verbinding maken is de sleutel tot succes!

Zaterdag 14 december hielden we de voorstelling ‘A Christmas Carol’, samen met de jeugdleden van de Toneelvereniging van Elsloo. Deze samenwerking bleek een groot succes te zijn, want we mochten voor een uitverkochte zaal spelen! Concordia bracht samen met de toneelvereniging het stuk ‘A Christmas Carol’ uit 1843 van Charles Dickens ten uitvoer. Stukken van het verhaal werden afgewisseld met muziek. Het verhaal gaat over de vrek Scrooge die voor Kerstmis door drie geesten werd bezocht: de ‘Geest van Kerst van Toen’, de ‘Geest van Kerst van Nu’ en de ‘Geest van Kerst van Later’. Scrooge werd door de geesten geconfronteerd met zijn arme jeugd en onberispelijke gedrag. Op het eind van het stuk komt Scrooge tot inkeer.

Ook de jongste leden van Concordia lieten o.l.v. muziekdocent Hans Jonker van zich horen. Zij mochten in het voorprogramma optreden. De jeugd die in het jeugdorkest o.l.v. Richard de Vos speelt, mocht twee nummers ten gehore brengen tijdens het stuk van Scrooge.

Deze avond liet blijken dat verbinding met andere verenigingen een groot succes kan opleveren.

kerstconcert 14/12/2019

'A Christmas Carol'

In samenwerking met Toneelvereniging Elsloo

Op 14 december gaat Elsloo terug in de tijd. We brengen de sfeer van Charles Dickens voor eventjes terug. Wilt u ook de hoofdpersonen uit het verhaal van ‘A Christmas Carol’ ontmoeten, zoals Scrooge de onvriendelijke gierigaard?

Kom dan naar de voorstelling waarin de toneel- en muziekvereniging gezamenlijk deze uitvoering voor u verzorgen. Het belooft een bijzondere avond te worden!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Eetcafé 't Anker en Winkel Elsloo. In de voorverkoop kosten de kaarten €4. Op 14 december aan de kassa kosten de kaarten €5.

De zaal is open vanaf 19.30 uur

Aanvang concert: 20.00 uur

7 april: Borrelconcert

We hebben zaterdag 7 april een hele geslaagde middag/avond gehad in Appelscha en Elsloo. 's Middags hebben de bikkels van beide verenigingen de grote hoogtes opgezocht in Appelscha, tijdens het klimparcours of het abseilen van de Bosbergtoren, onder leiding van De Jongens van Outdoor. Daarna een rondleiding op de boerderij van onze trompetspeelster Jeltsje. Hier hebben we onze buikjes rond gegeten tijdens een gezellige barbecue die ons aangeboden werd door onze gasten van Brassband Looft den Heer uit Beetgumermolen. En als afsluiter een fantastisch borrelconcert in 't Anker waar coverband Blue-Horse tot in de late uurtjes doorspeelde.

Zondag 13 januari: Nieuwjaarsconcert

Zondag 13 januari hield Concordia haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Concordia opende het concert met het nummer 'Happy New Year' van B. Anderson/B. Ulvaeus. Verder werden Hindenburg (Michael Geisler), The Floral Dance (Moss-Hautvast), TV Quiz (arr. Arend Gerds), Viva La France (Michael Geisler) en het slotstuk 'Grutsk' (Jacob de Haan) ten gehore gebracht.

Dit jaar hadden we geen gast van buitenaf, maar onze 'eigen' bassist Harry van den Berg was onze speciale gast. Hij zong onder muzikale begeleiding van Concordia het nummer 'Het Dorp' en 'My Way'.

Ook was er een optreden van onze jeugd o.l.v. Richard de Vos. Zij brachten een aantal nummers ten gehore: McRonald's March, Tortoise race en Bandtime van componist Jan de Haan. Voor een aantal jeugdleden was het de eerste keer dat ze optraden! Allemaal, goed gedaan!

Tijdens dit concert werd onze bugelist Miranda Boersma gehuldigd. Miranda is dit jaar 25 jaar lid bij Concordia. Miranda heeft naast haar lidmaatschap ook zeven jaar zitting in het bestuur gehad. Als blijk van waardering werd aan Miranda een zilveren kettinkje en een oorkonde van de KNMO uitgereikt.